Permis de conducere online. Cum poți solicita acest document direct de acasă

Publicat: 21 iun. 2024, 16:29, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Permis de conducere online. Cum poți solicita acest document direct de acasă
Permis de conducere online. Cum poți solicita acest document direct de acasă

Permis de conducere online. Conform unei legi noi, care a intrat în vigoare luna aceasta, poți solicita acest document direct de acasă. Cine sunt persoanele eligibile, ce condiții trebuie să îndeplinească și ce trebuie să facă pentru a-l primi direct la domiciliu.

Cum obții un permis de conducere online

Legea circulației a fost recent modificată, oferind șoferilor din România posibilitatea de a obține online un duplicat al permisului auto începând cu 1 iunie. Această facilitate vine cu anumite condiții și se adresează exclusiv celor care deja dețin dreptul de a conduce un vehicul.

Pentru a obține un permis auto online, trebuie urmați câțiva pași esențiali. Este important de menționat că nu toți cetățenii pot beneficia de această facilitate; ea este destinată doar șoferilor care au deja permis de conducere și doresc să obțină un duplicat în cazul pierderii sau deteriorării carnetului.

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI) a implementat un sistem care permite emiterea unui duplicat al permisului de conducere original. Valabilitatea noului permis va fi identică cu cea a permisului inițial, însă acest serviciu este disponibil doar pentru cei care sunt înregistrați în baza de date a DGPCI.

Condiții obligatorii pentru obținerea permisului auto online

Pentru a accesa acest serviciu online, există câteva condiții obligatorii:

  1. Cont de utilizator: Procesul de obținere a permisului de conducere online se poate desfășura exclusiv de la distanță, dar numai dacă aveți un cont de utilizator activ. Crearea acestui cont implică un pas inițial care necesită prezența fizică.
  2. Crearea contului: Pentru a crea contul, trebuie să vă prezentați la Direcția de Permise Auto, unde veți completa o cerere. Veți avea nevoie de actul de identitate, permisul auto și o adresă de email valabilă.
  3. Verificare și înregistrare: După completarea cererii și prezentarea documentelor necesare, informațiile vor fi verificate și înregistrate în baza de date a DGPCI. Odată finalizat acest proces, veți primi o parolă pentru contul dvs. de utilizator.