Persoane infectate cu Covid-19 după meciurile Euro 2020. Val de infectări în rândul suporterilor

După meciurile Euro 2020 mai multe persoane au contactat boala Covid-9. A urmat un val de infectări în rândul suporterilor.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul fanilor scoţieni, autoritățile sanitare anunțând aproape 2.000 de îmbolnăviri în acest context. 

La meciul dintre Anglia şi Scoţia din 18 iunie, doar o mică parte dintre scoţieni au fost prezenţi pe stadion.

Cei care nu au mers pe stadion s-au bucurat de meci în diferite locaţii din oraş, iar regulile privind distanţarea au fost ignorate.

Acest lucru s-a văzut imediat în numărul de infectări. Autorităţile sanitare din Scoţia au anunţat că 1991 de infectări sunt cauzate de participarea la evenimentele sportive de la Euro 2020. Vinovată pentru răspândirea virusului este tulpina Delta, dominantă în capitala Marii Britanii. Reamintim că această mutație este cu peste 60% mai contagioasă.

În Copenhaga, autoritățile au decis să testeze 4.000 de persoane care au participa la meciul cu Belgia, după descoperirea a trei cazuri de infectări cu tulpina Delta.

La rândul lor, autorităţile din Finlanda au luat măsuri. S-a decis ca toţi suporterii care se întorc de la meciurile din Sankt Petersburg să fie testați. Totodată, vor fi testate și toate persoanele care au intrat în contact cu cei confirmați pozitiv la Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...