CDC: Persoanele care au alergii la aceste lucruri pot face vaccinul Pfizer-BioNTech

Noi informații despre vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech. Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), persoanele care au alergii la mâncăruri, latex, polen sau la substanțe care nu intră în componența acestui vaccin se pot vaccina.

Conform CDC, persoanele care au avut reacții severe la vaccinurile anterioare sau la medicamentele injectabile pot face vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, dar ar trebui să discute riscurile cu medicii lor și să fie monitorizate timp de 30 de minute după administrare.

Anterior, CDC recomandase ca persoanele cu alergii să nu se vaccineze.

Oficialii CDC au declarat în timpul unui webinar cu mai mulți medici că pacienții care se știu cu alergii severe ar trebui să ia măsuri de precauție din cauza a două cazuri de anafilaxie la lucrătorii din domeniul sănătății britanici care au făcut vaccinul Pfizer-BioNTech.

„Oamenii care raportează aceste tipuri de reacții anafilactice la alte vaccinuri sau soluții injectabile pot primi vaccinul, dar ar trebui să fie sfătuiți cu privire la riscuri și să echilibreze aceste riscuri cu beneficiile vaccinării”, a spus Sarah Mbaeyi, ofițer medical la Centrul Național al CDC pentru Imunizare și Boli Respiratorii, conform Mediafax.

Mbaeyi a mai spus că persoanele cu alte tipuri de alergii – la alimente, latex, polen sau alte substanțe – nu trebuie să ia măsuri speciale de precauție și li se recomandă să facă vaccinul Pfizer / BioNTech.

Ghidul diferă de instrucțiunile emise de autoritățile de reglementare britanice, care au avertizat că vaccinul anti-COVID este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe. Avertismentul a venit de la Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie.

În SUA, autoritățile de reglementare recomandă evitarea vaccinului doar pentru persoanele cu alergie la una din componentele specifice ale vaccinului Pfizer-BioNTech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole