Dacă vaccinurile sunt eficiente împotriva tuturor tulpinilor Sars-Cov-2, persoanele imunizate nu trebuie să mai poarte mască?

Persoanele vaccinate complet împotriva COVID sunt protejate de variantele coronavirusului și nu trebuie să mai poarte măști de protecție, a declarat directorul Centrului pentru Prevenirea și Combatere a Bolilor (CDC) din Statele Unite, Rochelle Walensky.

Anunțul vine în contextul în care unii oficiali locali americani și Organizația Mondială a Sănătății au recomandat purtarea în continuare a măștilor de protecție, chiar și de persoanele vaccinate complet, ca măsură de precauție în fața variantei Delta a SARS-CoV-2.

Walensky și alți experți susțin însă că vaccinurile sunt eficiente împotriva tuturor tulpinilor ale coronavirusului, inclusiv în cazul variantei Delta. 

Dacă ești vaccinat, ești în siguranță față de variantele care circulă aici în Statele Unite”, a declarat directorul CDC pentru postul NBC, adăugând că „exact așa este” când a fost întrebată dacă persoanele vaccinate nu trebuie să poarte măști.

Știm că OMS trebuie să facă protocoale și să furnizeze informații pentru întreaga lume. Vedem chiar acum pe măsură ce ne uităm în jurul globului că mai puțin de 15% din persoanele din lume au fost vaccinate și că multe din acestea au primit în realitate doar o doză dintr-un vaccin cu două doze”, a adăugat directoarea CDC.

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficacitate de 88% împotriva variantei Delta după rapel, iar Moderna a anunțat la rândul ei că și serul său anti-Covid este eficace împotriva acestei variante, informează hotnews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole