Țara cu număr record de decese asociate Covid-19

Peru a depăşit, pentru prima dată, 400 de decese asociate COVID-19 într-o singură zi, în condiţiile răspândirii masive a noii variante braziliene a coronavirusului, transmite luni AFP. Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore au fost raportate 433 de decese, numărul lor total ajungând la 57.230 în 13 luni de epidemie.

Cel mai ridicat bilanţ zilnic anterior a fost de 384 de decese, înregistrat la 10 aprilie. Într-o ţară cu 33 milioane de locuitori, bilanţul infectărilor este de 1.704.757, dintre care peste 7.000 consemnate în ultimele 24 de ore.

Peru traversează un al doilea val de epidemie, care solicită la maximum capacităţile de primire ale spitalelor. În acest moment sunt internaţi aproximativ 15.000 de pacienţi cu COVID-19, dintre care peste 2.600 la terapie intensivă.

Spitalele se confruntă tot mai mult cu un deficit de aprovizionare cu oxigen medical, în timp ce campania de vaccinare avansează lent. Ministrul sănătăţii, Oscar Ugarte, a precizat că, la Lima, 40% dintre contaminări sunt provocate de varianta braziliană a coronavirusului, transmite Agerpres.

Guvernul a impus din nou, începând de duminica viitoare, 25 aprilie, un lockdown în zilele de duminică în capitală şi în 41 din cele 96 de provincii, mai ales în regiunea andină şi pe coasta Pacificului.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole