Pescadoare bulgăreşti, depistate la braconaj pe Marea Neagră

Garda de Coastă informează că au fost depistaţi zece cetăţeni bulgari aflaţi pe trei pescadoare, braconând calcan şi rechin în zona economică exclusivă a României în Marea Neagră, la circa 100 kilometri travers de staţiunea Mamaia.

Navele, împreună cu echipajele, uneltele de pescuit şi captura de peşte au fost escortate în Portul Militar Constanţa pentru continuarea cercetărilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune comună împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură din România şi Bulgaria, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, ocazie cu care, au fost identificate pe Marea Neagră la aproximativ 100 km travers de staţiunea Mamaia, în zona economică exclusivă a României, trei pescadoare pavilion Bulgaria, fiind interceptate de către nava MAI 0201 sub coordonarea serviciului SCOMAR al Gărzii de Coastă”, se mai arată în comunicatul Gardei de Coastă.

Membrii celor trei echipaje formate din totalul de zece cetăţeni bulgari utilizau unelte de pescuit neautorizate şi pescuiau în perioada de prohibiţie, la bordul ambarcaţiunilor fiind găsită şi o cantitate de peşte – calcan şi rechin, după cum s-a constatat în urma verificărilor efectuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...