Pescuitul cu şocuri electrice, interzis în UE

Curtea Europeană de Justiţie, cea mai înaltă instanţă a Uniunii Europene, a confirmat joi decizia blocului de a interzice practica utilizării şocurilor electrice în pescuit. Măsura va intra în vigoare din luna iulie.

Instanţa respinge în totalitate acţiunea introdusă de Ţările de Jos”, a declarat CEJ într-o declaraţie, potrivit Digi24.

Curtea Europeană de Justiţie a respins astfel contestaţia Ţărilor de Jos (Olanda), care susţineau că UE nu a luat în considerare cele mai recente dovezi ştiinţifice atunci când a luat decizia în urmă cu doi ani.

Decizia va afecta în mod specific flota de pescuit olandeză, care a investit puternic în pescuitul electric cu impulsuri. Ei susţin că tehnica este ecologică, deoarece permite navelor să folosească mai puţin motorină şi nu deteriorează fundul mării.

Federaţia olandeză de pescuit a declarat că decizia va duce la falimente într-un sector deja afectat puternic de Brexit şi de pandemia COVID-19.

Din cauza interzicerii pescuitului cu impuls electric, costurile vor creşte substanţial. Vedem deja firme familiale renunţând după generaţii la pescuit. Vor veni mai multe falimente”, a declarat federaţia.

Peste 80 din cele 137 de traule ale flotei olandeze sunt echipate pentru pescuitul cu impulsuri electrice. Oponenţii caracterizează metoda ca pescuit industrial ce afectează fauna marină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...