Peskov e supărat pe Occident

Prezent la conferința maraton educațional New Horizons organizată de societatea rusă Znanie (Cunoaștere), Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după cum citează agenția de presă rusă de stat TASS, a tunat din nou împotriva Occidentului, referindu-se în special la UE și SUA.

„Acțiunile țărilor occidentale față de Rusia sunt un război, ar fi mai corect acum să indicam țările neprietenoase ca fiind ostile. Este vorba, în primul rând, de Statele Unite și de Uniunea Europeană, care își trimit ajutoarele, economice și militare, în Ucraina. (…) Însăși existența Rusiei este iritantă pentru Occident, lumea occidentală este gata să facă tot posibilul pentru ca Federația să nu trăiască așa cum își dorește. Statele Unite ale Americii se comportă ostil față de Rusia. Țara își pierde suveranitatea dacă nu își apără ferm interesele. Rusia este sigură de victoria sa și de îndeplinirea obiectivelor sale, este sigură că totul va fi bine”.

Și apoi din nou a emis un avertisment: „Acesta este un război diplomatic, un război politic, acestea sunt încercări de a ne izola în lume, acesta este un război economic. Rusia nu poate fi izolată politic, economic sau în sfera informațională. Rușii sunt oameni pașnici și talentați, și mulți fraternizează cu Rusia, dar au fost înșelați multă vreme de americani”.

Apoi, Peskov a arătat că este necesară o anchetă independentă și imparțială în locurile unde au avut loc crime sângeroase, de exemplu la Bucha, unde s-a afirmat că rușii au masacrat oamenii, când, de fapt, e pe dos: „Cel mai înfricoșător lucru pe care l-am văzut în timpul acestui groaznic război informațional este un potop de minciuni, de falsuri, etape atât de groaznice, încât conștiința umană nici nu își poate imagina. Mă refer la această punere în scenă strălucitoare și sângeroasă din Bucha, chiar de Kiev”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...