Școlile ar trebui să se redeschidă în aproximativ o săptămână. Peste 100.000 de cadre didactice s-au programat pentru vaccin

Școlile ar urma să se redeschidă în câteva zile, însă o decizie definitivă în acest sens ar urma să fie luată la începutul săptămânii viitoare.

Ministerul Educației a anunțat că 112.685 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru a se vaccina anti-coronavirus.

19.000 de cadre didactice au fost deja vaccinate anti-coronavirus. Sistemul de învățământ din România avea 287.908 de angajați în noiembrie 2020.

„În rândul celor nouă categorii de lucrători esenţiali, personalul din învăţământ deţine detaşat prima poziţie din perspectivă numerică. Datele extrase din platforma gestionată de STS ne arată că sunt 112.685 de persoane din sistemul de educaţie programate. Nu numai că au disponibilitatea de vaccinare, dar sunt deja programate pentru vaccinare. Dintre acestea, 19.000 au fost deja vaccinate. Lor li se adaugă alte câteva mii de cadre medicale care, în această platformă, sunt cuprinse la categoria personal medical, fiind în acelaşi timp şi cadre didactice mai ales în învăţământul superior medical”, a declarat Sorin Câmpeanu vineri, potrivit Agerpres.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole