Peste 100 de inculpați, printre care și înalți demnitari, condamnați doar în ultimele trei luni în dosare instrumentate de DNA

Doar în ultimele trei luni, respectiv iunie, iulie și august, un număr de 138 de inculpați au fost condamnați în dosare instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Printre cei care au primit sentințe definitive se numără și înalți demnitari, respectiv doi deputați, un prefect, un președinte de Consiliu județean și un primar.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei peste 100 de inculpați variază între 11 ani închisoare și 7 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

„În lunile iunie, iulie și august 2020, în dosarele de corupție instrumentate de DNA au fost condamnați 138 de inculpați prin 59 de hotărâri judecătorești definitive”, se arată într-o sinteză făcută pe ultimele trei luni de reprezentanții DNA.

În lista celor condamnați definitiv apar persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții: deputat în Parlamentul României (2 deputați), prefect de județ, președinte de consiliu județean, primar de municipiu, judecător de judecătorie, ofițer SRI, ofițer de poliție, director Ministerul Tineretului și Sportului, avocat, director Oficiul de Cadastru județean, director regional AFIR, director Casă de Sănătate județeană, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...