Peste 100 de morți în atentatul din Pakistan, atentatorul purta uniformă de polițist (video)

Numărul morților în urma unui atentat sinucigaș cu bombă la o moschee din orașul Peshawar, din nord-vestul Pakistanului, a crescut la 100, a spus un oficial medical. Majoritatea celor uciși în atentatul de luni au fost ofițeri de poliție, a spus el, iar atacatorul purta la rândul său o astfel de uniformă.

„Până acum, 100 de cadavre au fost aduse la Spitalul Lady Reading”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al celei mai mari unități medicale din oraș, Mohammad Asim, într-un comunicat citat de AlJazeera.

Kashif Aftab Abbasi, superintendent superior al operațiunilor poliției din Peshawar, a declarat pentru Al Jazeera că peste 225 de persoane au fost rănite în explozie.

Acoperișul moscheii, care se afla în interiorul unui complex de securitate guvernamental, s-a prăbușit în urma bombardamentului, iar salvatorii au fost nevoiți să îndepărteze mormane de resturi pentru a recupera multe dintre cadavre, au spus autoritățile.

Motivul breșei de securitate

Agenţii de serviciu „nu l-au controlat pentru că era în uniformă de poliţie. A fost o încălcare în materie de securitate”, a declarat Moazzam Jah Ansari, şeful poliţiei din provincia Khyber Pakhtunkhwa, în timpul unei conferinţe de presă.

Poliţia are „o idee destul de clară” asupra identităţii lui, făcând o legătură între capul său, găsit la locul exploziei, şi imagini de pe supravegherea video.

„Există o întreagă reţea în spatele lui”, a adăugat Ansari, explicând că atacul de luni nu a fost planificat doar de autorul acestuia.

Sute de poliţişti participau la o rugăciune, luni după-amiaza, în moscheea din cartierul general al poliţiei, atunci când a avut loc explozia, provocând prăbuşirea unui zid şi zdrobirea agenţilor de poliţie.

Autorităţile anchetează pentru a stabili cum s-a putut produce o asemenea breşă de securitate în una dintre zonele cele mai intens controlate din oraş, unde se aflau birourile serviciilor de informaţii şi de contraterorism, alături de secretariatul regional.

Acesta este cel mai sângeros atac produs în Pakistan după mai mulţi ani şi cel mai grav de la escaladarea violenţelor în regiune după ce talibanii au revenit la putere la Kabul, în 2021, în Afganistan. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...