Peste 100 de persoane și-au pierdut viața la locul de muncă în 2020

Numărul persoanelor care au suferit anul trecut accidente de muncă a fost de 4.375, cu 24,8% mai puţine comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019. 143 dintre acestea au fost accidentate mortal, potrivit statisticilor Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Sectoarele în care s-au produs cele mai multe accidente de muncă în 2020 au fost: comerţ cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor, 431 de accidentaţi, construcţii de clădiri, 321 de accidentaţi şi transporturi terestre şi transporturi prin conducte, 247 de accidentaţi.

Potrivit Agrepres, cele mai multe accident mortale de muncă s-au produs în construcţii de clădiri, unde s-au accidentat mortal aproxiamtiv 24 de persoane. Un număr mare de persoane care au suferit accidente de muncă s-a înregistrat anul trecut în Bucureşti şi în judeţele Braşov, Timiş şi Constanţa.

Cel mai mare număr de persoane care și-au pierdut viața la locul de muncă a fost consemnat în Bucureşti: 15, urmat de Suceava și Maramureș.

Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani au deţinut ponderea cea mai mare, fiind urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani.

Persoanele din grupa de vârstă 50-60 de ani au avut procentul cel mai mare, de 41,9%, din totalul accidentaţilor mortal în anul 2020.

Din analiza accidentelor de muncă în anul 2020, din punct de vedere al vechimii la locul de muncă al accidentaţilor, a rezultat faptul că aproximativ 3.090 de lucrători din totalul accidentaţilor erau persoane cu vechime de până la 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...