Peste 12 tone de deșeuri care au ajuns în România au fost returnate

Peste 12 tone de deşeuri importate din Germania sub formă de obiecte casnice şi de mobilier second hand au fost returnate în ţara de origine.

„Ieri, 11 august, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Reghin, împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu – S.J. Mureş, au efectuat un control la o societate comercială din judeţul Mureş.

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii august, societatea, prin administratorul său, ar fi importat din Germania 12 tone de obiecte casnice şi de mobilier second hand, reprezentând, de fapt, deşeuri de echipamente electrice şi electronice şi articole de porţelan. Astfel, potrivit Regulamentului European 1013/2016 privind transferurile de deşeuri, a fost dispusă măsura returnării deşeurilor electrice şi electronice”, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Potrivit IPJ Mureş, a fost întocmit dosar penal pentru import de aparate, instalaţii, echipamente, utilaje, substanţe şi produse folosite şi uzate, din categoria deşeurilor interzise la import, export sau import de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, prevăzute de Legea 211/2011, privind regimul deşeurilor şi introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...