Peste 20 de tone de ulei uzat întoarse din drum la Vama Giurgiu

Un ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, care transporta peste 24 de tone de ulei alimentar uzat, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – anunță reprezentanții Poliției de Fronteră.

„La data de 25.05.2022, în jurul orei 17.35, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 52 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ulei alimentar uzat. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate de autorităţile române, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau deşeuri de ulei alimentar încărcate din Bulgaria şi destinate unei societăţi de pe teritoriul Austriei.

„Având în vedere existenţa unei neconcordanţe între marfa transportată şi documentele prezentate de către şofer, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare”, se mai precizează în comunicat.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole