Peste 2,5 milioane de ucraineni, majoritatea femei şi copii, au părăsit ţara: Câți au venit în România

Peste 2,5 milioane de ucraineni, majoritatea femei şi copii, au părăsit ţara de la începutul invaziei ruse, conform datelor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, din care rezultă că cei mai mulţi, 1,6 milioane, au trecut în Polonia, în timp ce în România au venit peste 173.000, relatează CNN.

În puţin peste două săptămâni, milioane de ucraineni au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara din cauza invaziei ruseşti. Numărul celor dislocaţi constituie cea mai mare criză a refugiaţilor din Europa, de la cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat comisarul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

Foarte mulţi locuitori din zonele din centrul şi din estul ţării s-au relocat în vestul Ucrainei, însă peste 2,5 milioane au plecat din ţară din 24 februarie, de la începutul invaziei ruseşti.

Cei mai mulţi dintre aceştia sunt femei şi copii, bărbaţii între 18 şi 60 de ani neavînd voie să părăsească ţara, în conformitate cu legea marţială adoptată de autorităţi.

De la începutul invaziei, peste 245,000 de ucraineni au intrat în Ungaria, iar 195.000 au ales Slovacia.

Peste 328.000 de refugiaţi au ajuns în Moldova, conform ministrului Afacerilor Externe Nicu Popescu.

Peste 173.000 au mers către România.

State precum Germania, Austria, Croaţtia, Estonia, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Olanda, Portugalia şi Suedia au primit şi ele mii de ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...