Peste 3.629 de clăriri din Bucureşti riscă să se prăbuşească EXCLUSIV

Publicat: 25 feb. 2023, 07:30, de Ovidiu Zară, în SOCIAL , ? cititori
Peste 3.629 de clăriri din Bucureşti riscă să se prăbuşească EXCLUSIV

Deşi autorităţile refuză să furnizeze lista imobilelor din Bucureşti care sunt în pericol major în caz de cutremur, PUTEREA a intrat în posesia listei imobilelor încadrate în risc seismic ridicat. Vom publica, în cursul săptămânii viitoare, lista imobilelor cu probleme.

Cifrele oficiale arată groaznic, ţinând cont de numãrul imens de imobile încadrate în clasa de risc seismic I, II şi III, încadrate în categoria de urgenţă deoarece nu au fost încadrate în clase de risc seismic corespunzătoare, ori nu au fost încadrate în clase de risc seismic corespunzătoare.

Cifrele arată că la nivelul tuturor celor şase sectoare ale Capitalei există 3.627 de imobile care riscă să se prăbuşească la un cutremur serios.

In cazul multora dintre acestea, experţii au susţinut că lucrările de consolidare nu s-ar mai justifica, astfel că au susţinut demolarea acestora.

In afara celor 3.629 de immobile care riscă să se facă una cu pământul în cazul unui seism, mai există câteva expuse la cutremur, ţinând cont de faptul că din cele 106 imobile consolidate de municipalitate unele au beneficiat doar de consolidări parţiale.

Datele oficiale arată că la ora actuală în Bucureşti exista un număr de cel puţin 3.629 de clădiri a căror structurã de rezistenţă poate ceda la presiunea unui cutremur, ţinând cont de faptul că multe dintre acestea sunt construite în perioada interbelică.

Ca atare, la nivelul capitalei României există :

•             381 clădiri încadrate în clasa de risc seismic I;

•             452 clădiri încadrate în clasa de risc seismic II;

•             118 clădiri încadrate în clasa de risc seismic III;

•             10 clădiri încadrate în clasa de risc seismic IV;

•             1.522 clădiri încadrate în categoria de urgenţă deoarece nu au fost încadrate în clase de risc seismic corespunzătoare;

•             146 clădiri neîncadrate în categoria de urgenţă sau clase de risc seismic corespunzătoare.

Deşi autorităţile publice centrale şi locale ţin la secret lista imobilelor din Capitală care riscă să se dărâme la un eventual cutremur major, cotidianul Puterea va publica, în cursul săptămânii viitoare, lista imobilelor încadrate în risc seismic I, II şi III, a imobilelor încadrate în categoria de urgenţă (deoarece nu au fost încadrate în clase de risc seismic corespunzătoare) şi a imobilelor neîncadrate în categoria de urgenţă sau clase de risc seismic corespunzătoare.