Peste 3.700 de permise de conducere reținute în doar o săptămână

IGPR a anunțat că, în ultima săptămână, au fost reținute peste 3.700 de permise de conducere în întreaga țară.

Conform Poliției Rutiere, cei peste 3.700 de contravenienți au pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic sau a pietonilor, prin depăşirea vitezei legale, efectuarea de depăşiri neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor sau celorlalte vehicule şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, în perioada 24 – 30 august poliţiştii rutieri, alături de cei de ordine publică, au acţionat în toată ţara pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Pentru neregulile rutiere depistate în trafic, au fost aplicate 37.454 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul acestora, 14.017 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 2.367 pentru abateri săvârşite de pietoni, 1.598 pentru abaterile săvârşite de biciclişti, 573 pentru depăşiri neregulamentare, 465 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 447 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi 219 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 3.702 permise de conducere.

Dintre acestea, 1.334 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 573 pentru depăşiri neregulamentare, 465 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 447 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 219 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor.

Totodată, au fost retrase 1.298 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecţiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligaţii legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...