Peste 30 de tone de deșeuri de plastic, oprite la Vama Giurgiu

Două transporturi cu deșeuri din plastic au fost ”întoarse din drum” de polițiștii de frontieră giurgiuveni și comisarii Gărzii de Mediu, în urma controalelor efectuate asupra mijloacelor de transport în Vama Giurgiu.

În cursul zile de miercuri, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 25, respectiv 46 de ani. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic – anunță reprezentanții IPTF Giurgiu.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în cele două mijloace de transport se aflau 33.257 de kilograme deșeuri din plastic, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unor societăți comerciale din Belgia și Germania.

Astfel, procedând la verificarea documentelor de transfer, autoritățile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru cele două ansambluri rutiere, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole