Peste 30% dintre speciile de arbori sunt pe cale de dispariție, printre care arțarul, abanosul și magnolia

Mai mult de o treime dintre speciile de arbori din întreaga lume sunt în pericol de dispariție, potrivit unui studiu care arată care sunt cele mai amenințate specii.

Cel mai mare risc îl prezintă copacii de pe insule. Pe lista celor mai amenințați arbori sunt specii ce includ magnolii, arțarul sau abanosul.

Printre arborii cu cel mai mare risc de dispariţie se numără specii ce includ magnolii şi cele din genul Dipterocarpus, care se găsesc în pădurile tropicale din sud-estul Asiei. Stejarul, arţarul şi abanosul sunt vizaţi, de asemenea, de această ameninţare.

Raportul privind situaţia arborilor la nivel mondial (”State of the World’s Trees”), arată că 17.500 de specii de copaci – aproximativ 30% din total – sunt în pericol de dispariţie. Totodată, 440 de specii au mai puţin de 50 de exemplare rămase în mediul natural.

Cel puţin 180 de specii de arbori sunt direct ameninţate de creşterea nivelului apelor şi de fenomenele meteorologice extreme, se arată în document, cu precădere cele de pe insule, precum varietăţile de magnolie din Caraibe, informează The Guardian.

Acest lucru este deosebit de îngrijorător deoarece multe insule au specii de copaci care nu se găsesc nicăieri altundeva”, se precizează în raport. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Zodiile care primesc a doua șansă în...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Unele zodii sunt privilegiate de Univers și primesc o a doua șansă fie că este vorba despre carieră sau vizează...