Peste 330.000 de persoane vaccinate în weekend. Castelul Bran a oferit vaccinări „de neuitat”

Publicat: 17 mai 2021, 14:15, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Peste 330.000 de persoane vaccinate în weekend. Castelul Bran a oferit vaccinări „de neuitat”

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 a anunțat că, în weekend-ul ce tocmai a trecut, au fost vaccinate peste 330.000 de persoane.

România se vaccinează! Peste 330.000 de persoane s-au vaccinat în 3 zile! A fost un weekend minunat în care am demonstrat că doar împreună putem învinge pandemia care ne-a schimbat modul de viață. Un efort comun de o mare amploare care a pornit de la Timișoara, primul Maraton al Vaccinării împotriva COVID-19, și care s-a multiplicat în aproape toată țara”, a scris CNCAV, luni, pe Facebook.

Au fost organizate centre de vaccinare în zone din toată țara, iar unele locații au fost chiar inedite, ajutându-i astfel pe cei care se vaccinează să se simtă în largul lor.

Castelul Bran, care a oferit vaccinări de neuitat, apoi Castelul Corvinilor, pentru iubitorii de istorie, Stadionul emblemă al Olteniei, Stadionul “găzarilor” din Ploiești, Cetatea Unirii din Alba Iulia, Alexandria, în care s-a vaccinat pe acompaniamentul tarafului, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Baia Mare, Iași, Vaslui, Drobeta-Turnu Mehedinți, Faleza și marile magazine din Constanța, Arad, București, Galați, Slatina, Sibiu, Suceava, Râmnicu Vâlcea, unde s-a vaccinat primul bulibașă, Petroșani, Satu Mare, Bacău, Blaj, Sebeș, Teiuș, Cugir, Buzău, Oradea și până la Dorohoi. A fost minunat!”, a adăugat CNCAV.

Peste 6,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în România, de la debutul campaniei de vaccinare.

Astfel,  aproximativ 4 milioane de persoane s-au vaccinat, dintre care 2,75 milioane și cu cea de-a doua doză.