Peste 350 de firme au renunţat la planuri de finanţare în valoare de peste 250 de miliarde de dolari

Numărul companiilor care şi-au amânat sau chiar anulat planurile de finanţare a urcat până la cel puţin 358 de firme, în condiţiile în care economia mondială continuă să fie afectată de inflaţia ridicată şi criza energetică, transmite Bloomberg.

Valoarea acestor planuri de finanţare, care includ oferte publice iniţiale, emisiuni de obligaţiuni, împrumuturi şi achiziţii, se ridică la peste 254 de miliarde de dolari. Cele două Americi au înregistrat cel mai mare număr de tranzacţii (184) care au fost amânate sau anulate, o cifră dublă faţă de cea înregistrată în alte regiuni ale globului.

Numărul mare de tranzacţii amânate sau anulate în cazul celor două Americi se datorează în special încetinirii de pe piaţa de equity, în condiţiile în care începând in ianuarie şi până acum au fost anulate 136 de planuri de oferte publice iniţiale, reprezentând două treimi din numărul total al listărilor abandonate la nivel global.

Pe piaţa de împrumuturi, debitorii se confruntă în continuare cu provocări în a strânge fonduri, cu 103 tranzacţii cu o valoare de cel puţin 64 de miliarde de dolari fiind amânate sau anulate de la începutul anului. În luna iulie s-a înregistrat şi prima tranzacţie de tip Schuldschein (instrument de finanţare a unei afaceri, de tipul obligaţiunilor, specific pieţei germane – n.r.), care a fost amânată din cauza crizei energetice din Europa.

Numărul emisiunilor de obligaţiuni care au fost amânate până acum în acest an depăşeşte numărul total înregistrat pentru întregul an 2021 sau în momentul de vârf al pandemiei.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Diploma universitara unica la nivel european! Planul Comisiei Europene

Diploma universitară unică la nivel european! Planul Comisiei Europene

Absolvenții de facultate din Uniunea Europeană vor avea la finalul studiilor o diplomă universitară unică, recunoscută pe tot teritoriul UE. Comisia Europeană dorește ca instituțiile...
Soft pentru estimarea distrugerilor de cladiri in razboi, creat la Galati

Soft pentru estimarea distrugerilor de clădiri în război, creat la Universitatea...

Estimarea distrugerilor provocate de în război de atacurile cu drone și rachete sau bombardamente poate fi realizată cu ajutorul unei aplicații create de un...