Peste 40 de tineri s-au înscris până în prezent la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2022

Peste 40 de tineri pasionaţi de domeniul securităţii cibernetice s-au înscris până în prezent pentru a participa la Campionatul European de Securitate Cibernetică – RoCSC2022, conform organizatorilor competiţiei.

Procesul de înscriere pentru ediţia a III-a a concursului naţional se va desfăşura până la data de 22 iulie 2022, informează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Prima etapă a competiţiei naţionale este una de calificare şi va avea loc online, în intervalul 22 iulie (ora 16:00) – 23 iulie (ora 22:00). La concurs pot participa pasionaţi de domeniul securităţii cibernetice din trei categorii: Juniori (16-20 de ani), Seniori (21-25 de ani) şi Open (disponibil indiferent de vârstă).

După procesul iniţial de preselecţie online, va urma etapa finală, ce va reuni cei mai buni 15 concurenţi din categoriile eligibile (juniori şi seniori) şi va avea loc pe data de 6 august 2022. Această etapă va presupune prezenţa fizică într-o locaţie stabilită ulterior.

Cele mai bune rezultate la categoriile eligibile vor fi premiate. Astfel, pentru categoriile Juniori şi Seniori, locul I va primi 2.000 de euro, locul II suma de 1.000 de euro, locul III un premiu de 500 de euro, iar locurile 4 – 10 vor avea parte de premii speciale din partea sponsorilor.

Organizatorii vor selecta lotul preliminar al Team Romania, care va merge într-un bootcamp de pregătire la Bran între 17 şi 21 august 2022. Pe parcursul pregătirii, tinerii vor fi testaţi şi antrenaţi prin exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering etc.

Competiţia este organizată de Serviciul Român de Informaţii, Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi DNSC, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES precum şi al partenerilor din mediul privat – Orange, BitSentinel, certSIGN, Cisco, UIPath, PaloAlto Networks, KPMG şi Clico.

RoCSC are rolul de a selecta membri eligibili pentru echipa României care urmează să participe la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC), programat la Viena, în perioada 13 – 16 septembrie.

În cei şapte ani de participare la competiţia europeană, Team Romania a câştigat ediţia din 2019 şi a ieşit de două ori vicecampioană a Europei.

La faza finală a ECSC22, fiecare ţară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din zece concurenţi: cinci din categoria de vârstă 16-20 de ani şi cinci din categoria 21-25 de ani.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole