Peste 40% dintre spanioli, dispuşi să se vaccineze anti COVID-19, potrivit unui sondaj

Un număr de 40% de spanioli este dispus să facă vaccinul împotriva coronavirusului imediat ce acesta va fi disponibil, conform celui mai recent sondaj. Procentul a crescut de la 37% cât arăta o cercetare anterioară.

Un procent de 28% dintre participanţii la sondajul realizat de Centrul pentru Studii Sociologice (CIS) au spus că nu vor face vaccinul imediat, o scădere drastică de la 47% într-o cercetare anterioară CIS, publicată pe 28 noiembrie, care punea aceeaşi întrebare.

Ca urmare a unei noi creşteri a numărului infectărilor în ultimele două săptămâni, alţi 16,2% dintre participanţii la sondaj au spus că sunt dispuşi să se imunizeze dacă vaccinul ”are garanţii, dacă este testat, dacă este sigur”.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-9 decembrie pe un eşantion de 3.800 de persoane.

Luni este aşteptată decizia autorităţii de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană referitoare la aprobarea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, după ce acesta a fost autorizat în mai multe ţări.

Campania voluntară de vaccinare este estimată să debuteze în Spania pe 27 decembrie şi să aibă drept rezultat imunizarea a circa 20 de milioane de persoane până în mai sau iunie 2021.

Spania a fost una dintre ţările europene cele mai grav afectate de pandemie. Vineri au fost raportate 149 de decese, bilanţul total al victimelor pandemiei ajungând la 48.926, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii. Numărul cazurilor a crescut cu 11.815, în total de la începutul pandemiei fiind înregistrate 1.797.236 de cazuri de coronavirus în Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...