Peste 50 de câini strânși de hingheri în doar o săptămână de la Lacul Morii

În ultimele zece zile, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor Bucureşti (ASPA) a ridicat un număr de 88 de câini din Bucureşti, dintre care 54 au fost capturaţi de pe câmpul din zona Lacul Morii şi de pe străzile din jur.

Instituția atrage atenția că în lipsa unor măsuri precum sterilizarea şi microciparea animalelor care aparțin unor proprietari privați, vor exista în continuare câini pe domeniul public.

„54 în doar 10 zile! Această cifră confirmă încă o dată ceea ce am susţinut şi anul trecut, confirmă avertizările pe care le-am transmis cu privire la această zonă şi anume – problema reapariţiei constante a câinilor. Sursa acestor câini o reprezintă proprietăţile private care vor alimenta constant domeniul public, în lipsa unor măsuri precum sterilizarea şi microciparea. Echipajele ASPA continuă să monitorizeze această zonă şi altele din Bucureşti, răspundem la sesizări şi organizăm acţiuni proprii pentru capturarea câinilor identificaţi pe domeniul public, pe raza Municipiului Bucureşti”, arată ASPA într-o postare pe Facebook.

În primele zile ale campaniei de sterilizări gratuitedin 2023 pentru câini de rasă comună, cu deţinător, au fost sterilizați peste 160 de câini, potrivit datelor ASPA.

Persoanele care dețin câini pot apela la clinicile veterinare mobile care realizează sterilizări şi în luna februarie, în zilele de 18 – 19 şi 25 – 26, în sectoarele 1, 4 şi 6.

De asemenea, se pot face programări la numărul de telefon 0743.204.942, luni – vineri, între orele 09.00 – 16.00. Campania gratuită acoperă microciparea şi înregistrarea în RECS, tratamentul post operator, pecum și carnetul de sănătate.

Luni, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, declara că dacă nu va fi rezolvată problema „înmulţirii necontrolate”, acţiunile de capturare a câinilor de pe domeniul public vor da greș.

„Avem un val de câini care au fost abandonați de proprietari, foarte speriați de faptul că ar putea fi amendați că nu i-au sterilizat și microcipat până acum. Îi asigurăm pe bucureșteni că nu îi vom sancționa până când nu îi vom microcipa sau steriliza. Există o campanie de microcipare și sterilizare gratuită și vom merge în fiecare cartier și nu îi vom sancționa decât pe cei care se vor opune campaniei noastre”, a declarat, luni, Nicușor Dan.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...