Peste 500.000 de persoane se află pe lista de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în prezent sunt peste 505.000 de persoane care se află pe lista de așteptare pentru imunizare.

„Ştim foarte bine că, încă de săptămâna trecută, am anunţat o schimbare în ceea ce priveşte notificarea persoanelor din listă şi anume, în loc de trei notificări succesive, se face o singură notificare, aşa încât, după cele 24 de ore, persoana notificată va ieşi din lista de aşteptare sub două modalităţi, fie programându-se în centru, confirmându-şi programarea la vaccinare, fie este eliminată din listă, dacă nu confirmă programarea, tocmai pentru a da posibilitatea de a notifica celelalte persoane aflate în lista de aşteptare şi a creşte randamentul la programare.

Acesta este şi unul dintre motivele pentru care lista de aşteptare, vedem, a scăzut destul de mult în aceste zile, pentru că nu mai rămân persoanele notificate care nu îşi confirmau programarea. Astfel, la acest moment, sunt peste 505.000 de persoane care se află în lista de aşteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

 Specialistul a menționat că municipiul București rămâne pe primul loc în ceea ce privește județele cu cele mai multe persoane aflate pe listele de așteptare: 122.000.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, la Cluj sunt peste 52.000 de persoane pe lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID, în Prahova – peste 26.000, în Mureş – peste 21.000, în Braşov – peste 20.000, în Ilfov – peste 20.000.

„Începând cu data de 15 martie au fost notificate, până la acest moment, peste 1.016.000 de persoane şi s-au efectuat 633.753 de programări noi în centrele de vaccinare. (…) În ultimele 24 de ore s-au înscris pe lista de aşteptare peste 45.400 de persoane noi, au fost notificate 112.000 de persoane şi s-au efectuat 82.881 de programări „, a precizat şeful CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...