Peste 80.000 de site-uri cu .eu deținute de britanici au fost suspendate

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a dus și la blocarea domeniilor de internet cu terminația .eu deținute de cetățeni britanici. Uniunea Europeană nu permite utilizarea terminației .eu decât cetățenilor Uniunii.

Comisia Europeană a anunțat din 2019 că domeniile .eu care aparțin cetățenilor britanici vor fi suspendate după ieșirea UK din UE. Proprietarii site-urilor ar fi avut timp să migreze pe un alt nume de domeniu, cum ar fi .uk sau .com.

Astfel, peste 80.000 de nume de domenii de internet atribuite înregistratorilor din Marea Britanie au fost suspendate de registrul UE, EURid, după încheierea perioadei de tranziție Brexit la sfârșitul anului 2020, scrie Euractive.

Registrul a informat Euractive că „la câteva minute” în noul an, mii de domenii .eu aparținând utilizatorilor din Marea Britanie au fost retrogradate la așa-numitul statut „suspendat”.

Aceasta înseamnă că astfel de domenii „nu au funcții funcționale”, cum ar fi e-mailul sau serviciile de bază ale site-ului web. În plus, niciun înregistrant din Marea Britanie nu poate acum să obțină un domeniu .eu.

Leave.EU a migrat în Irlanda

Un caz a atras atenția specială în rândul observatorilor – cel al domeniului Leave.EU, cu speculații în ceea ce privește dacă site-ul web va rămâne online.

Leave.EU este site-ul web al campaniei pentru lobby-ul pro-Brexit finanțat de finanțatorul UKIP Arron Banks și susținut de fostul europarlamentar Nigel Farage. Până la sfârșitul anului 2020, rămăsese nesigur dacă Leave.EU va încerca să renunțe la numele de domeniu al UE și, în schimb, să opteze pentru unul din Marea Britanie sau internațional. O astfel de mișcare nu ar fi afectat doar imaginea de marcă a apelativului „Leave.EU”, ci ar fi atins și site-ul web aflat în clasamentul căutărilor.

Dar înainte de sfârșitul datei de tranziție Brexit, organizația și-a migrat adresa de înregistrare pe un site din Waterford, în Republica Irlanda, într-o mișcare care ar putea provoca acuzații de ipocrizie din partea comentatorilor.

Mai general, EURid a dezvăluit că toți solicitanții înregistrării din Marea Britanie cu domenii .eu au fost anunțați de suspendarea necesară a funcționalităților cheie ale serviciilor lor online.

Statutul de suspendare rămâne valabil până la 31 martie 2021. În această perioadă, pot fi făcute actualizări la adresele solicitanților de înregistrare pentru cei care doresc să migreze dintr-o unitate britanică în una din UE. Sau, solicitantul înregistrării individuale va putea furniza dovezi ale cetățeniei sale în țările UE, indiferent de reședința lor, dacă ar dori să mențină locul de stabilire a serviciului lor ca Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole