Peste 9.200 de apeluri în doar 3 săptămâni la Telefonul Copilului

Telefonul Copilului, prin apel la numărul unic 119, a înregistrat în doar trei săptămâni un număr de peste 9.200 de apeluri. Telefonul este dedicat cazurilor de abuz, exploatare şi neglijare a copilului și s-a lansat pe 5 ianuarie.

Dintre cele 9.265 de apeluri, 6.196 au fost de verificare a funcţionalităţii numărului, se arată într-un comunicat transmis de Mădălina Turza, consilier de stat în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă.

De asemenea, potrivit sursei citate, 1.706 de situaţii de risc la adresa copiilor au fost soluţionate prin consiliere, referire către servicii de specialitate, mediere sau intervenţie în regim de urgenţă.

La nivel naţional sunt în lucru 1.804 de cazuri, fiind în derulare anchete sociale, monitorizări, servicii de consiliere şi intervenţie.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, operatorii call-center din cadrul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului au efectuat 3.813 de reapelări şi transferuri către specialişti pentru consiliere ori echipe mobile pentru rezolvarea situaţiilor sesizate.

Principalele probleme semnalate de copiii şi adulţii care au apelat numărul 119 vizează abuzul fizic, emoţional, sexual, neglijarea, bullying şi cerşetorie.

La acestea se adaugă o serie de sesizări sau solicitări de informaţii în legătură cu diferite drepturi ale copiilor: tutela, eliberarea actelor de identitate, dreptul la pensie alimentară, alocaţie etc.

Numărul unic 119 beneficiază de o infrastructură tehnică complexă şi de resurse umane. La nivelul fiecărui judeţ, în direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului există un birou de operatori call-center care funcţionează în regim de permanenţă. Peste 100 de specialişti, printre care psihologi și asistenţi sociali, fac parte din echipele mobile de intervenţie, iar apelurile telefonice beneficiază de localizare, identificare şi înregistrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...