Peste noapte: Bogatul rus sărăcit de Putin

Oleg Tinkov a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, după ce a început să vândă bere și găluște, apoi a trecut la tranzacții digitale. După o vreme a venit invazia din Ucraina…

Averea lui Oleg Tinkov se măsura în urmă cu o lună în miliarde, 5 mai exact, însă de marți și-a pierdut statutul de miliardar. Banca digitală Tankoff, compania rusului, ajunsese chiar să fie listată la Bursa de la Londra și la cea din Moscova. Acum, la 7 zile de la invazia Rusiei în Ucraina, acțiunile Băncii Tinkoff s-au prăbușit și valorează cu peste 90% mai puțin decât miercurea trecută, notează Forbes.

Tinkov este unul dintre cel puțin 10 miliardari ruși ale căror averi au picat ca urmare a prăbușirii pieței de la Moscova. Rubla rusească la un record negativ, sancțiunile economice impuse Kremlinului și izolarea Rusiei de Occident, toate acestea au făcut ca oligarhii ruși să-și vadă conturile tot mai subțiri.

Banca Tinkoff și alte companii rusești sunt listate și pe Bursa de la Londra

Acum, Forbes estimează că averea lui Tinkov se situează undeva în jurul a 800 de milioane de dolari, ca urmare a faptului că cea mai mare parte a banilor oligarhului sunt legați de acțiunile la Banca Tinkoff, al cărui capital a scăzut de la 23 de miliarde de dolari în noiembrie la doar un miliard, marți. În timp ce Bursa de la Mosvoca rămâne închisă, Banca Tinkoff și alte companii rusești sunt listate și pe Bursa de la Londra, acolo unde acțiunile lor s-au prăbușit în ultimele zile.

Dar, deși averea i s-a micșorat, Tinkov are în continuare o serie de bunuri de lux, printre care mai multe vile de lux în California, cabane de ski în Alpi și un avion privat Dassault Falcon 7X, pe care nu are însă voie să îl folosească în spațiul UE și deasupra Marii Britanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole