Peste o mie de tone de deşeuri, descoperite pe două barje în Portul Murfatlar

Peste o mie de tone de deşeuri au fost descoperite pe două barje, în Portul Murfatlar. Deșeurile proveneau din Bulgaria şi urmau să ajungă în Turcia.

Gunoaiele constau în anvelope uzate, motoare ce conţin lubrifianţ, și multe altele.   
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au descoperit două barje încărcate cu peste 1.000 tone deşeuri din fier, sosite în portul Murfatlar pe fluviul Dunărea, care urmau să tranziteze România, din Bulgaria, cu destinaţia Turcia, fără respectarea prevederilor legale. 

„În data de 16 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra a două barje, care transportau conform documentelor deşeuri feroase, din Bulgaria cu destinaţia Turcia”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Sursa citată menţionează că în urma controlului, autorităţile au constatat ca deşeurile feroase sunt amestecate cu anvelope uzate, motoare ce conţin lubrifianţi, deşeuri din material plastic, carton, hârtie, precum şi componente din vehicule scoase din uz.

„Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deşeuri nu îndeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au luat măsura interzicerii efectuării tranzitului pe teritoriul României a deşeurilor şi returnarea acestora în ţara de origine”, a mai precizat comunicatul.

Cele două barje au mai fost descoperite în luna iunie, având o încărcătură similară de deşeuri neconforme, de către poliţiştii de frontieră împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea măsurilor în desfăşurarea activităţii de colectare/tratare/transport deşeuri şi folosirea de acte nereale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...