Peștele de la cap se împute. Șeful ANI mai șmecher decât președintele Klaus Iohannis

Expresia ”peștele de la cap se împute” ar putea fi mottoul Agenției Naționale de Integritate (ANI), mai ales de când a fost de când Florin-Ionel Moise a fost impus președinte.

Ioahnnis, Ciucă, Ciolacu – da, Moise – ba

Potrivit Legii nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, ”Persoanele prevăzute de prezenta lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”.

Și anul trecut, pe site-ul ANI se menționa că ” Agenţia Naţională de Integritate reaminteşte că, marţi, 15 iunie, este data limită până la care persoanele care au această obligaţie pot depune declaraţiile de avere şi de interese anuale.

Dar, anul acesta  ANI nu a mai reamintit de această obligație. Ca atare, conform legii mai sus menționate printre cei care trebuiau să-și depună declarația de avere și de interese până ieri este și șeful ANI. Numai că acesta n-a catadicsit să facă așa ceva pe site-ul agenției, deși șeful statului Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă  și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și-au depus declarațiile de avere și de interese.

De ce oare? Pentru că Florin-Ionel Moise este mai presus de lege. Mai mult, Legea nr. 176/2010 stipulează la articolul 29 că ”Nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum și nedeclararea, în declarația întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei”. Oare cine-l va amenda pe șeful ANI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole