Pesticidele vândute în România în 2019, în scădere cu 20%, una dintre cele mai mari din UE

În 2019, volumul de pesticide vândute în UE a atins cel mai scăzut nivel de la începutul înregistrării datelor de Eurostat, cu puțin peste 333 000 de tone și cu 6% mai mic decât în ​​2018. Acest declin accentuat vine după o perioadă de niveluri care se situează între 350 000 și 370 000 tone pe an (2011-2018). România a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi, cu peste 20%.

În ceea ce privește categoriile de pesticide vândute, cele mai mari volume de vânzări în 2019 au fost pentru „Fungicide și bactericide” (40% din total), urmate de „Ierbicide, distrugătoare de haulm și ucigași de mușchi” (33%) și „Insecticide și acaricide ‘(13%).

Patru state membre ale UE (Germania, Spania, Franța și Italia) – de asemenea, principalii producători agricoli din UE – au înregistrat cele mai mari volume vândute în total. Din cele 18 state membre ale UE pentru care sunt disponibile date pentru toate marile grupuri, 12 și-au redus vânzările totale de pesticide între 2011 și 2019.

Cea mai mare scădere volumului de pesticide a fost înregistrată pentru Danemarca (-42%), urmată de cinci țări (Italia, Portugalia , Cehia, Suedia și România), care au înregistrat o scădere cu peste 20%. Cea mai mare creștere a vânzărilor de pesticide a fost înregistrată în Cipru (101%), urmată de Letonia (54%), Austria (44%) și Polonia (11%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...