Petre Daea, controlat și inspectat non stop de oamenii lui Oros și Chesnoiu

Publicat: 07 nov. 2022, 12:01, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Petre Daea, controlat și inspectat non stop de oamenii lui Oros și Chesnoiu

Petre Daea are senzația că el conduce Ministerul Agriculturii, dar, în realitate, instituția este condusă de oamenii foștilor miniștrii Adrian Oros și Adrian Chesnoiu, în special proveniți de la Ministerul de Interne.

Care pe care: pupila lui Oros contra favoritului lui Chesnoiu

Foștii miniștri PNL și PSD, Adrian Nechita Oros și Adrian Chesnoiu, controlează și acum Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, chiar dacă Petre Daea a revenit la conducerea instituției. Cel mai tare blocaj funcțional și informațional aplicat lui Daea vine din partea Direcției Generale Control, Antifraudă și Inspecții.

Acesta este condusă de protejata lui Oros, directorul general Anca Simina Popescu, pupila unui controvesat șef de autoritate de la noi. Însă, Anca Simina Popescu este director doar pe hârtie pentru că, în realitate, direcția este condusă și controlată de directorul adjunct Petrică Anton, fost polițist susținut și garantat de Adrian Chesnoiu.

Dacă Daea dispune un control, imediat acesta moare din fașă printr-o metodă foarte simplă. Dacă cel vizat de control este vreun om al lui Oros, Simina Popescu spune stop joc. Însă, dacă este vreun protejat al lui Chesnoiu, vine Anton și zice pas. Astfel, Daea a devenit mingia de ping-pong între protejata lui Oros și favoritul lui Chesnoiu.

Mai mult, în meciul său cu Simina Popescu, Petrică Anton are sprijinul altor doi foști polițiști, secretarul general Adrian Savu și secretarul general adjunct Dumitru Jeacă.

Îmbunătățiri funciare și scoateri din fond funciar doar cu telecomanda… Filip

Dar, în acest joc de izolare a lui Daea s-a prins și controversata directoare a Direcției Îmbunătățiri Funciare și Fond Funciar din MADR, Elena Filip, care este și membru în Consiliul de conducere de la ANIF.

Tot ce mișcă în domeniul scoaterii din fond funciar sau din zona îmbunătăților funciare nu se face fără acordul Elenei Filip chiar dacă Oros, Chesnoiu sau Daea este ministru, iar băieții cu ochii roată deja știu cum procedează aceasta.

Așadar, ministrul Petre Daea a ajuns să dispună controale doar la televizor pentru că este controlat permanent de foștii polițiști ai lui Adrian Chesnoiu, dar și de pupila unui șef de autoritate că de făcut controale …mai ușor sau deloc cum a fost cazul verificărilor de la ANIF!