”Chiar la nea Petrică vă găsirăți….”. Numele lui Petre Daea, în dosarul fostului ministru Adrian Chesnoiu

Publicat: 06 iul. 2022, 17:47, de Viorela Pitulice, în News , ? cititori
”Chiar la nea Petrică vă găsirăți….”. Numele lui Petre Daea, în dosarul fostului ministru Adrian Chesnoiu

Petre Daea va fi numit probabil la conducerea Ministerului Agriculturii, chiar dacă tot mai multă lume vorbește de faptul că ar fi avut și el un rol în povestea demiterii lui Adrian Chesnoiu. De fapt, la mijloc ar fi fost vorba de angajarea unui apropiat al familiei Daea pe un post din Ministerul Agriculturii, în compartimentul cercetare – inovare.

”Chiar la nea Petrică vă găsirăți….”, le-ar fi zis fostul ministru Adrian Chesnoiu  subordonaților care ar fi trebuit să pregătească actele pentru angajarea unui fin al soției lui Petre Daea, potrivit pressalert.

Mai simplu spus, Chesnoiu a făcut presiuni asupra subordonaților pentru a-i aranja un post unui apropiat al colegului său de partid, Petre Daea, reiese din referatul DNA prin care s-a cerut ridicarea imunității parlamentare pentru deputatul PSD.

Discuția a avut loc în data de 15 martie în biroul lui Chesnoiu. Acesta a spus că este sunat în fiecare luni de Daea și le-a reproșat subordonaților ”chiar la nea Petrică vă găsirăți….”.

”Omul ăla m-a rugat două lucruri, trei, cinci aproape șapte”, le-a explicat, râzând, Adrian Chesnoiu celor aflați în biroul său.

DNA Timișoara a solicitat ridicarea imunității parlamentare pentru Adrian Chesnoiu, deputat și ministru al Agriculturii, pentru abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

La acest moment, Chesnoiu nu mai are imunitate parlamentară și urmează să fie citat pentru a fi pus oficial sub acuzare.

Ce spune Marcel Ciolacu

Șeful PSD, Marcel Ciolacu spune că România are nevoie de un ministru ca Petre Daea și nu crede că aceasta ar fi încălcat vreodată legea.

„România se confruntă cu probleme serioase, e nevoie de un om de calibrul, nu neaparat de înălțimea domnului Daea. Este o informație pe surse în acest moment. Eu nu cred. Domnul Daea a fost ministru de patru ori și nu cred că a încălcat vreodată legea”, a declarat, miercuri, Marcel Ciolacu.