Petrecere în curtea Muzeului Antipa de 1 Iunie: distracție și educație pentru copii

Publicat: 28 mai 2024, 13:16, de Radu Caranfil, în Educație , ? cititori
Petrecere în curtea Muzeului Antipa de 1 Iunie: distracție și educație pentru copii

Ce poate fi mai frumos pentru un copil decât o zi plină de distracție, învățare și creativitate, toate într-un singur loc? De 1 Iunie, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe toți copiii să sărbătorească Ziua Internațională a Copilului cu o petrecere de neuitat în curtea muzeului. Intrarea este gratuită pentru toți copiii în expoziția permanentă, iar programul evenimentului este unul variat și captivant.

Activități pentru toate gusturile

De la orele 10:00 până la 19:00, expoziția permanentă a muzeului va fi deschisă gratuit pentru toți copiii. Aceștia vor avea ocazia să descopere minunile naturii și să se aventureze în lumea fascinantă a faunei și florei.

Experiențe imersive și educație subacvatică

În colaborare cu echipa de povestitori #AfostOdata, muzeul le oferă copiilor o experiență imersivă subacvatică ce are în centru poveștile legendare ale exploratorilor Grigore Antipa și Emil Racoviță. Aceste activități se desfășoară pe tot parcursul zilei și promit să capteze atenția micuților cu aventuri și descoperiri din adâncurile oceanelor.

Zona eco-creativă

De la orele 11:00, 13:00 și 15:00, în cadrul Zonei Eco-Creative, copiii vor putea participa la ateliere de reciclare creativă. Specialiștii muzeului îi vor învăța pe micii participanți cum să transforme materiale reciclabile în obiecte utile și decorative. La ora 11:00, specialistul Bogdan Mihalache va susține atelierul „Compostul: secretul solului sănătos”, destinat copiilor cu vârste între 7 și 12 ani, unde aceștia vor descoperi rețeta perfectă a compostului.

Ateliere de lectură și analiză științifică

În Zona de Lectură, vor avea loc ateliere de lectură la orele 11:00, 14:00 și 16:00. Copiii și părinții sunt invitați să participe la sesiuni interactive de citit și joacă, pornind de la volumul „Ce vezi, copile?” al autoarei Marina Bliderișanu. De asemenea, la orele 10:00, 12:00 și 15:00, sunt programate ateliere de „analiză științifică” pe tema „Puii de animale”, unde cei mici vor învăța despre viața și obiceiurile animalelor tinere.

Creație și artă

Pentru micii artiști, Zona Tinerilor Artiști este locul perfect unde își pot exprima creativitatea. Aici, copiii vor putea picta și desena cu cretă și creioane colorate, în timp ce se inspiră din natura înconjurătoare și din exponatele muzeului.

Distracție și jocuri

În Zona Party, muzica și dansul vor anima atmosfera pe tot parcursul zilei. Baloanele de săpun și ritmurile antrenante vor transforma curtea muzeului într-o veritabilă scenă de petrecere.

Pentru cei pasionați de tehnologie și inteligență artificială, atelierele demonstrative de robotică, organizate împreună cu Școala IT, vor avea loc între orele 11:00 și 13:00. De asemenea, copiii vor putea participa la ateliere de șah, susținute de Profu’ de șah, disponibile între 10:00 și 17:00.

Învățare și siguranță

Crucea Roșie Română (Filialele Sectoarelor 1 și 4) va organiza ateliere demonstrative de prim ajutor între orele 10:00 și 12:00, oferind copiilor noțiuni esențiale despre cum să reacționeze în situații de urgență.

Face-painting și tatuaje amuzante

Nicio petrecere nu ar fi completă fără un strop de culoare pe fața copiilor. Zona de face painting și tatuaje amuzante va fi disponibilă pe tot parcursul zilei, aducând un plus de veselie și creativitate evenimentului.

Promisiunea unei zile memorabile

Evenimentul, parte din proiectul „Casa Pământului”, este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin Direcția de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, și este dedicat atât Zilei Internaționale a Copilului, cât și Zilei Mediului.

Petrecerea din curtea Muzeului Antipa de 1 Iunie promite să fie un eveniment memorabil, plin de activități educative și distractive, care vor aduce zâmbete pe fețele tuturor copiilor participanți. Intrarea este gratuită pentru copii, iar activitățile în aer liber se vor desfășura doar în condiții meteo favorabile. Nu ratați această ocazie unică de a sărbători Ziua Copilului într-un mod special, în inima naturii și a cunoașterii!