Petrecerile acasă, interzise: Cum pot controla autoritățile locuințele oamenilor?

De luni în România intră în vigoare noi reguli și restricții. Aniversările, petrecerile și sărbătorile vor fi interzise indiferent dacă acestea sunt planificate într-un spațiu închis sau deschis.

Conform noilor reguli oamenii nu vor putea da petreceri la ei acasă, însă întrebarea care se pune este cum vor controla autoritățile acest lucru.

Astfel, de luni se interzic „reuniunile cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”.

Întrebat dacă va fi impusă o limită de persoane care pot merge în vizită , Raed Arafat a spus nu pot fi impuse restricţii în interiorul locuinţelor oamenilor.

Secretarul de stat din MAI îi sfătuiește însă pe cetățeni ca dacă participă la un eveniment să poarte mască de protecție.

„Nu putem controla locuinţele. Aici, din nou, a fost un apel la parteneriat cu populaţia. Interzicerea este una generală, dar în locuinţă sfatul nostru este ca oamenii să respecte regulile. Chiar dacă ai invitat pe cineva la tine – şi poate că pare ciudat ce spun – chiar dacă ai invitat pe cineva care nu stă la tine, vine cineva în vizită, să se poarte mască. Dar nu s-a pus o cifră, o limită de persoane aici”, spune Raed Arafat.

El a mai arătat că dacă cineva totuşi riscă şi vrea să facă ceva în interiorul domiciliului, atunci o face pe răspunderea lui face acest lucru. „Noi nu putem să mergem să spunem că interzicem ceva în interiorul domiciliului. Nu avem o astfel de legislaţie care să permită acest lucru”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat a precizat însă că poliţia poate da amenzi pentru tulburarea liniştii publice.

„Dar clar că dacă cineva vrea să rişte şi vrea să rişte mai departe… unii vor face acest lucru. Acolo unde există baza legală pentru a lua măsuri, vor fi luate măsurile”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul de Interne.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole