Petrolier iranian, atacat cu drone în largul coastelor Siriei

Un petrolier iranian a fost ţinta unui atac în largul Siriei sâmbătă, care a făcut trei morţi şi a lovit unul din rezervoarele sale, primul de acest fel de la începutul războiului în ţară, potrivit unei organizaţii neguvernamentale siriene, notează AFP.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul la Londra şi care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, nu a fost în măsură să precizeze imediat originea atacului care nu a fost revendicat.

Directorul OSDO a spus că nu ştie dacă a fost un atac israelia, în contextul în care ce Israelul a vizat în mod repetat poziţiile Iranului în Siria, ţară vecină cu statul evreu şi aflat în război din 2011.

Republica Islamică Iran, care ajută militar regimul Bashar al-Assad în Siria, este un duşman al Israelului. Tensiunile sunt foarte puternice între cele două ţări şi în urmă cu circa zece zile Iranul a acuzat Israelul de sabotaj la uzina sa de îmbogăţire a uraniului din Natanz.

Ținta unui atac cu drone

La Damasc, Ministerul Petrolului, citat de agenţia oficială de presă Sana, a afirmat că un incendiu a izbucnit într-unul dintre rezervoarele unui petrolier neidentificat după ce a fost probabil ţinta unui atac cu drone, în largul portului Banias (vest). Incendiul este sub control, potrivit ministerului.

Este primul atac de acest fel de la începutul războiului din Siria, potrivit OSDO. Învecinat cu Siria, Israelul a efectuat din 2011 sute de lovituri, inclusiv folosind drone, împotriva poziţiilor puterii siriene şi aliaţilor săi, a trupelor iraniene şi luptătorilor Hezbollahului libanez, un alt duşman declarat al statului evreu.

Israelul spune că încearcă să împiedice Iranul să se implanteze în Siria. Armata israeliană a recunoscut public rareori loviturile sale din Siria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...