Pfizer anunță primul vaccin anti-covid care oferă protecție de 90%. Va fi gata la finalul lunii noiembrie 20

Pfizer și BioNTech, dezvoltatorii unui vaccin anti-covid, au anunțat că acesta are o eficiență de 90% împotriva coronavirusului.

Vaccinul lor a fost testat pe 43.500 de persoane din șase țări și nu au apărut probleme privind siguranța sa.

Companiile intenționează să solicite o aprobare de urgență pentru utilizarea vaccinului până la sfârșitul lunii noiembrie, scrie BBC News.

Un vaccin este văzut ca cel mai bun mod de a trece peste pandemie și a scăpa de restricțiile impuse de autorități în toată lumea.

Vaccinul Pfizer are două doze, care trebuie administrate la o distanță de trei săptămâni. Studiile, realizate în SUA, Germania, Brazilia, Argentina, Africa de Sud și Turcia, arată că oferă o protecție de 90% la șapte zile după a doua doză.

Pfizer crede că va putea furniza 50 de milioane de doze până la sfârșitul acestui an și aproximativ 1,3 miliarde până la sfârșitul anului 2021.

Phizer nu este singurul dezvoltator de vaccin aflat în pragul de a finaliza un produs. Directorul executiv al producătorului farmaceutic AstraZeneca a anunțat că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca ar putea fi disponibil la sfârşitul lunii decembrie.

„Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat Pascal Soriot, CEO AstraZeneca, citat în ediţia de sâmbătă a cotidianului suedez Dagens Nyheter.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...