Pfizer-BioNTech: Doză booster adaptată variantei Omicron, gata în 100 de zile!

Pfizer-BioNTech verifică în prezent eficacitatea actualului lor vaccin contra variantei Omicron. În paralel, Pfizer-BioNTech se pregătește de producerea unui nou vaccin.

Luni, Pfizer-BioNTech au decis să accelereze producerea unui rapel specific noii variante, care ar putea fi gata în circa 100 de zile dacă este necesar, a anunțat BioNTech într-un comunicat, citat de Bloomberg.

Studiul de eficacitate a primului ser este menținut, dar laboratoarele caută să câștige timp pentru adaptarea formulei, dacă este nevoie.

Tehnologia ARNm folosită de Pfizer-BioNTech permite adaptarea vaccinului la noua sușă în câteva săptămâni, după care trebuie să fie adaptată și producția industrială a acestuia.  

Până acum, doza de rapel a făcut față diferitelor variante devenite dominante (Alpha și apoi Delta).

Concurenta Moderna a anunțat săptămâna trecută că pregătește un vaccin specific care ar trebui să fie gata în primul trimestru al anului viitor, inclusiv AstraZeneca și Novavax fiind preocupate de modificarea vaccinurilor lor.  

Până acum, nu este niciun element ca să credem că noua variantă de coronavirus este mai patogenă și nu pentru că are mai multe mutații este mai patogenă, explică doctorul Boris Hansel, consultat în domeniul sănătății, pentru BFMTV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...