Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca oferă protecție de peste 90% împotriva variantei Delta a coronavirusului

Publicat: 17 iun. 2021, 18:30, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca oferă protecție de peste 90% împotriva variantei Delta a coronavirusului

Cele două doze ale vaccinurilor Pfizer şi AstraZeneca asigură o protecţie de peste 90% împotriva infectării cu varianta Delta a coronavirusului, potrivit unui studiu britanic, relatează AFP.

Studiul organizat de Public Health England (PHE) arată o protecţie de 96% împotriva spitalizărilor după administrarea celor două doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech şi de 92% pentru cele două doze ale vaccinului AstraZeneca-Oxford.

Din 14.019 de persoane care au contractat acea variantă virală, doar 166 au fost spitalizate, au dezvăluit autorii acestui studiu realizat între 12 aprilie şi 4 iunie.

Această dovadă de eficacitate a celor două doze împotriva noilor variante arată faptul că este crucial ca oamenii să se vaccineze cu a doua doză”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, potrivit căruia campania de vaccinare din Marea Britanie „a salvat deja mii de vieţi”.

O precedentă analiză realizată de PHE a arătat că cele două doze ale vaccinurilor Pfizer şi AstraZeneca îi protejează pe oameni în aceeași măsură de varianta Delta şi de varianta Alfa, însă acest lucru nu se întâmplă în cazul administrării unei singure doze.