Piața muncii 2021: Angajatorii caută juniori sau proaspăt absolvenți

Un studiu recent despre piața muncii din 2021 al companiei de HR Hipo.ro, relevă câteva modificări importante ale acestei piețe în comparație cu anul trecut.

Printre cele mai importante sunt apariție domeniului Achiziții în Top 3 al celor mai multe job-uri oferite, intrare Productivității și Eficienței în Top 3 cerințe, sau extinderea conceptului work from home printre avantajele oferite de angajatori.

Printre constantele studiului se află faptul că domeniile IT și vânzări care rămân pe primele două locuri ale topului de oferte, faptul că 92% dintre angajatori își propun să recruteze oameni cu experiență, de fapt, în ușoară creștere de la 91% anul trecut, sau faptul că flexibilitatea și adaptabilitatea rămân principalele abilități căutate la un angajat.

De asemenea, 85% dintre angajatori vor să angajeze juniori cu experiență sub trei ani sau absolvenți, iar cele mai căutate facultăți căutate sunt Informatică, Cibernetică, Inginerie și Contabilitate/Audit.

În privința salariilor, jumătate dintre angajatorii chestionați cred că salariile vor rămâne la nivelul din 2020, și dor 23% văd creșteri salariale în acest an.

De asemenea, printre principalele beneficii extrasalariale sunt tichetele de masă, conceptul work from home și abonamentul de sănătate, iar 47% dintre angajați vor lucra de acasă în primele șase luni ale acestui an.

În fine, 41% dintre angajatori sunt optimiști în ceea ce privește piața muncii în 2021.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole