Piața muncii a crescut în pandemie cu peste 107.000 noi contracte

Criza sanitară și reculul economic nu au avut, în mod paradoxal, efect în piața muncii. Conform ministrului Muncii, Raluca Turcan, numărul de contracte noi a crescut față de perioada anterioară declanșării epidemiei cu peste 107.000.

Informația a fost prezentată luni de Turcan, pe Facebook.

Informațiile cuprinse în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor ne arată că față de perioada anterioară declanșării epidemiei, numărul de contracte noi de muncă a crescut cu 107.062. Numărul de angajatori activi a crescut cu 34.386, față de data de 1 ianuarie 2020. Îmbucurător este faptul că, numai în primele 3 luni și jumătate ale acestui an, numărul de salariaţi activi a crescut cu 61.274”, scrie ministrul Muncii.

Aceasta a precizat că aceste rezultate sunt ca urmare a măsurilor de stimulare a ocupării și de protejare a locurilor de muncă implementate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și de alte ministere din Guvern, în perioada pandemiei.

Ea arată că vor fi implementate noi măsuri pentru creșterea ocupării, mai ales în acele zone/județe în care numărul locurilor de muncă este încă foarte mic, iar salariile nu sunt suficient de atractive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...