Piața online de droguri din România EXCLUSIV

Un nou grup infracțional organizat a pus la cale bazele unui ,,imperiu de comercializare al drogurilor online”. Gruparea este specializată în comercializarea drogurilor de mare risc, în special în București, dar și în restul țării. DIICOT veghează, dar nu arestează!

Odată cu evoluția tehnologiilor informaționale, apariția rețelelor de socializare și aplicațiilor de mesagerie, procesul de comunicare între oameni și schimbul de informații a devenit mai facil. Totodată, activitățile ilegale în spațiul online, unul mai puțin controlabil, s-au dezvoltat extrem de rapid.

Astfel, dezvoltarea tehnologiilor moderne a devenit un instrument util și pentru cei care practică domenii ilegale, în special, afaceri cu droguri. În prezent, aplicațiile online le asigură proprietarilor de magazine virtuale de droguri conspirarea activităților criminale, iar consumatorilor de droguri le oferă fără dificultăți accesul în astfel de magazine.

Înscrierea în grupul țintă – Aderare la magazinul online se face pe bază de invitație

Zilele trecute, m-am trezit că fac parte dintr-un grup ce are la bază comercializarea substanțelor halucinogene și de mare risc, în special în cartierul Militari Residence, sectoarele 3, 4 și 6, dar și în restul țării, în orașele mari precum: Constanța, Timișoara sau Brașov.

Grupul infracțional organizat recurge la o metodă extrem de riscantă pentru libertatea lor, invită fără nicio noimă membrii din alte grupuri de interes, fără a-i verifica și fără a le cere acordul de a participa într-un grup unde infracțiunile se petrec pe bandă rulantă.

Peste 7.000 de tineri fac parte din acest grup de comercializare a substanțelor halucinogene, iar la nivelul țării noastre mai există alte două grupuri de Telegram, folosite de alți dealeri de droguri.

Oferte diversificate… pentru toate bugetele

De la celebra Marijuana, dealerii comercializează cocaină, metamfetamină sau celebrele boabe consumate în special în cluburile de lux ale capitalei și la festivalurile din întreaga țară.

Dealerii mai menționează că oferă cantități mai mari doar membrilor verificați deja, trecut printr-un filtru cunoscut doar de ei.

Cel mai periculos este faptul că minorii și adolescenții pică rapid în capcana dealerilor, iar cei care nu se angrenează în afacerea lor de mii de euro, sunt excluși din diverse grupuri sau anturaje.

Drogurile se plătesc și cu cardul

Conform unor surse, drogurile nu sunt comercializate direct de dealeri, ci ajung să fie comercializate prin „săgeți”, persoane care preiau substanțele de la dealer și le predau clientului. Un lucru interesant este faptul că unii dintre dealeri preferă ca plata să se facă cu cardul, și nu către orice bancă, către bănci din Rusia sau Brazilia, având ca destinatar persoane de origine străină, dealerii neputând fi identificați.

Un alt lucru important, care le cam dă bătăi de cap procurorilor DIICOT, este faptul că dealerii și-au deschis magazinele online pe platforma rusească Telegram, platformă de socializare prin care nu au acces pentru identificarea IP. De altfel, dealeri se folosesc de conturi false de Telegram pentru a comunica cu clienți, având nume și poze false.

Pentru securitatea grupului, opțiunea de distribuire a mesajelor sau de a putea face printscreen este blocată prin setările aplicației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole