Piața Sfatului din Brașov își schimbă înfățișarea!

Proiectul de reamenajarea a Pieței Sfatului din Brașov urmează să prindă contur, iar forma finală a proiectului va prinde viață în urma unui concurs internațional de proiecte, concurs pe care Primăria Brașov dorește să-l lanseze până la începutul anului.

Acest simbol al Brașovului nu a mai trecut printr-un proces de renovare, de reamenajare, de reabilitare, de la finalul anilor ’80. Considerăm că este momentul ca acest proces să se întâmple. Dar nu oricum, ci printr-un concurs internațional de soluții, un concurs care să fie jurizat de arhitecți cu experiență de la nivel național și internațional, concurs pe care îl vom lansa în aceste zile. Am semnat documentația de începere a acestei proceduri de atribuire, urmează ca Ordinul Arhitecților din România să-și desemneze membrii în viitorul juriu, iar săptămânile următoare să facem anunțul public către toți cei interesați să participe la acest concurs”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, potrivit Rador.

Valoarea totală a proiectului ar fi de 1,6 milioane lei, la care se adaugă TVA. Conform planului realizat de Ordinul Arhitecților din România, obiectivul concursului organizat de Primărie are ca scop formularea unui soluții de amenajare a spațiului public ce va respecta patrimoniul construit și etapele istorice prin care această piață a trecut.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole