Piedone, locul 1 la Capitală într-un sondaj comandat chiar de Nicușor Dan

Publicat: 11 mart. 2024, 10:21, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Piedone, locul 1 la Capitală într-un sondaj comandat chiar de Nicușor Dan

Surpriză de proporții într-un sondaj de opinie comandat chiar de actualul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan. Cel care ar deveni primar este nimeni altul decât Cristian Popescu Piedone!

Așadar, Cristian Popescu Piedone ar deveni primar al Capitalei. Cel puțin așa susține un sondaj de opinie comandat chiar de actualul edil, Nicușor Dan. Primarul a postat rezultatele sondajului pe pagina sa de Facebook.

Piedone, locul 1 la Capitală

”Rezultatele unui sondaj pe București comandat de mine și efectuat în perioada 2-9 martie”, a transmis Nicușor Dan, care și-a îndemnat urmăritorii să comenteze analiza sociologică.

Din datele postate de edil, Piedone ar obține cele mai multe voturi din partea bucureștenilor, fiind cotat cu un scor de 40,4% din voturi. Pe locul doi se situează actualul edil, Nicușor Dan, cu un scor destul de apropiat, de 39,3% din sufragii.

Candidatul coaliiei PSD-PNL, Cristian Burduja, ar obține 16% din voturi, pe când Diana Șoșoacă ar obține doar 2,4% din voturi. Mihai Enache, candidatul AUR ar obține un scor de doar 1%.

De menționat este faptul că fostul primar al capitalei, Gabriela Firea, nici măcar nu apare în această analiză sociologică.

În plus, sondajul de opinie mai arată că 48,2% dintre respondenți consideră că în momentul de față Municipiul București se îndreaptă într-o direcție bună, în timp de 47,5% consideră că se îndreaptă într-o poziție greșită.

De asemenea, 30,7% dintre cei care au menționat că merg la vot ar pune ștampila pe lista PSD, pentru Consiliul General al Municipiului București, 27,2% ar vota Alianța Dreapta Unită, iar 17,5% – PNL. Partidul SOS este aproape de intrarea în Consiliul General, având în analiza sociologică 4,5%, în timp ce AUR are mai puțin, 4,1%.

Datele au fost culese în perioada 2-9 martie 2024, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), eroarea maximă admisă a datelor este de 3,27%, la un grad de încredere de 95%.