Piedone, pamflet de zile mari: ”“Barza”, “boDE”, “viezure”, mânji vremelnici la curtea “boierului scăpătat””

Publicat: 17 apr. 2024, 15:07, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Piedone, pamflet de zile mari: ”“Barza”, “boDE”, “viezure”, mânji vremelnici la curtea “boierului scăpătat””
Sursa Foto: Inquam Photos/Saul Pop

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a publicat un pamflet în care râde copios de Rareș Bogdan, zis Bogdănel Întâmplătorul, sau Lucian Bode, zis boDE.

Cristian Popescu Piedone a publicat pe pagina sa de Facebook un pamflet intitulat ”“Barza”, “boDE”, “viezure”, mânji vremelnici la curtea “boierului scăpătat” în care își bate joc pur și simplu de câțiva politicieni liberali, în frunte cu Rareș Bogdan și Lucian Bode, iar la finalul acestui text satiric a postat un desen unde cei doi, alături de Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, și Remus Borza, consilierul lui Nicolae Ciucă dar și ”stăpânul” Hidroelectrica, îi cântă în strună lui Nicușor Dan.

Prin pamfletul său, Piedone creionează un portret grotesc al clasei politice, evidențiind vicii precum lenevia, vanitatea, lipsa de principii și oportunismul.

Un personaj grotesc: „Bogdănel Întâmplătoru'”

Personajul central al pamfletului, „Bogdănel Întâmplătoru'”, adică Rareș Bogdan, este o caricatură a politicianului incompetent. El se autoproclamă „alergic la roabă” și își petrece timpul făcând selfie-uri și postări pe rețelele de socializare pentru a primi like-uri și validare. Lipsa sa de substanță și superficialitatea sunt evidențiate prin modul în care își schimbă opiniile politice în funcție de tendințe și de interesele personale.

O critică acerbă a elitismului și a lipsei de meritocrație

Pamfletul pune la index elitismul și lipsa de meritocrație din politică. „Bogdănel Întâmplătoru'” se mândrește cu titlul său de membru al Grupului Partidului Popular European (Creștin Democrați), dar recunoaște că a obținut această funcție prin șansă, nu prin merit. El îi disprețuiește pe cei care nu au distincții și privilegii ca ale sale, considerându-i „născuți talent, retrași speranță”.

O ironie fină la adresa manipulării maselor

Autorul utilizează o ironie fină pentru a critica manipularea maselor de către politicieni. „Bogdănel Întâmplătoru'” se laudă cu dragostea sa pentru a apărea la televizor și cu strategiile sale de a obține like-uri pe rețelele de socializare. El chiar își ia găini de decor pentru a-și completa imaginea de om gospodar.

O concluzie amară: „La vremuri noi, tot noi”

Pamfletul se încheie cu o concluzie amară: „LA VREMURI NOI, TOT NOI”. „Bogdănel Întâmplătoru'” și ceilalți politicieni corupți și incompetenți se mențin la putere, indiferent de schimbările politice din țară. Această frază subliniază lipsa de speranță pentru o schimbare reală în politica românească.

Mai jos vă prezentăm postarea integrală a lui Cristian Popescu Piedone:

”“Barza”, “boDE”, “viezure”, mânji vremelnici la curtea “boierului scăpătat” – pamflet
Sunt “Bogdănel Întâmplătoru’”.
Am alergie la roabă și nu fac nimic.
Ba, mint: ieri, mi-am făcut selfie cu noua batistuță. Am postat, dar n-a prea prins la partid!
“nicușor” mi-a cerut donație, la schimb cu un like.
“boDE” îi dăduse deja toate like-urile pe luna asta lui BOSS. (pedeapsă de la plagiat 😉) Disperat că mă supăr, săracul… mi-a dat bip.
“Barza”… varză: mi-a trimis unica poză din 2019 cu ALDE “Dancilă” fără broșă!
Liberalism pur, liberali de top, deh.
Apropo de mine:
Iubesc să mă văd la televizor!
Mi se pare cool să meditez lângă cuibare și apoi să-mi văd poza în reviste și ziare! Tot pentru poze și televizor, mi-am luat niște găini pentru decor! Le țin acasă, lângă pridvor, cum ținea bunica peștele de sticlă pe televizor!
În rest, “viezure”! Pierd vremea!
Tai frunze și îmi displace când mi se spune “Ioan”.
Agreez “Ioan” doar pe 7 ianuarie, dacă primesc daruri! În rest, nțțț… “Ioan de Bruxelles”? Sună rural… La rangul meu, nu dă bine! Eu sunt membru întâmplător în chestia aia care sună mișto: “Group of the European People’s Party (Christian Democrats)”😉
“boDE” și “Barza”… n-au distincții d-astea! Șoimii patriei, la apelul bocancilor! Născuți talent, retrași speranță! Dar, mai o matură, mai o goarnă, un pămătuf colo, altul dincolo… rezistă! Plus că îi sunt utili lui BOSS.
Uite, deunăzi ne-a sunat “ăl mare”, cu sarcină clară de partid:
“doctorul” în față, la trombon, noi la trompete, iar ăla “mic și creț, sprijinit de mandolină” încă 4 ani la butoane, să avem, berechet, sifoane!
Că așa-i piesa la noi:
LA VREMURI NOI, TOT NOI.
Pupici de la “Bogdănel Întâmplătoru’”😉
(Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare! Orice asemănare cu persoane sau cu fapte reale este pur întâmplătoare!)”