Piețele bursiere se prăbușesc pe măsură ce criza Rusia-Ucraina escaladează

Piețele asiatice și contractele futures din SUA au scăzut joi dimineață, când președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară în Ucraina.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 3,2%. Kospi din Coreea a scăzut cu 2,7%. Nikkei 225 din Japonia a pierdut 2,4%  iar Shanghai Composite din China a scăzut cu 0,9%.

De asemenea, nivelul contractelor futures pe acțiunile americane a scăzut. Contractele futures Dow au scăzut cu până la 780 de puncte, sau 2,4%. Contractele futures S&P 500 și Nasdaq au scăzut cu 2,3%, respectiv 2,8%.

Pierderile de joi vin pe fondul scăderilor de pe Wall Street din ultimele zile. Dow a scăzut cu peste 464 de puncte, sau 1,4%, înregistrând a cincea zi consecutivă de pierderi. S&P 500 și Nasdaq au scăzut cu 1,8%, respectiv 2,6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...