Pilotul rus Nikita Mazepin, pus pe lista oligarhilor sancționați, alături de tatăl său, Dmitri Mazepin

Pilotul rus Nikita Mazepin, concediat de echipa de Formula 1 Haas după invazia rusă din Ucraina, a fost inclus miercuri, la fel ca şi tatăl său Dmitri Mazepin, pe lista oligarhilor ruşi supuşi sancţiunilor de către Uniunea Europeană.

În calitate de proprietar şi preşedinte director general al societăţii Uralkali, producătoare de produse chimice, Dmitri Mazepin „exercită activităţi în sectoare economice care constituie o sursă substanţială de venituri pentru guvernul Federaţiei Ruse”, se arată într-o decizie a Uniunii Europene, citată de AFP.

Pilotul de 23 de ani figurează, de asemenea, pe lista neagră a UE actualizată miercuri, alături de 160 de oligarhi şi parlamentari, în calitate de „persoană fizică apropiată de un om afaceri influent (tatăl său) având o activitate în sectoare economice, care constituie o sursă substanţială de venituri pentru Rusia”.

Această listă, stabilită după anexarea Crimeei de către Moscova în 2014, cuprinde 862 de persoane şi 53 de entităţi în total, interzise să intre în UE şi ale căror averi din Europa au fost îngheţate.

„Pe 24 februarie 2022, ca urmare a debutului agresiunii ruse, Dmitri Mazepin şi alţi 36 de oameni de afaceri s-au întâlnit cu Vladimir Putin şi alţi membri ai guvernului rus pentru a discuta despre incidenţa sancţiunilor occidentale, ceea ce arată că sunt apropiaţi de preşedintele Vladimir Putin”, se arată în decizia UE.

Sponsorul echipei Haas din 2021, grupul rus Uralkali şi-a văzut reziliat contractul „cu efect imediat” de către echipa americană sâmbăta trecută, în acelaşi timp cu contractul lui Nikita Mazepin.

După cum se cunoaşte, ca reacţie la ofensiva rusă din Ucraina, federaţiile sportive internaţionale au decis să excludă sportivii ruşi şi să anuleze competiţiile sportive programate în Rusia, ca urmare a recomandării Comitetului Internaţional Olimpic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...