Pilula anti-Covid de la Merck: Agenția Europeană a medicamentului a anunțat accelerarea procesului de evaluare

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat, luni, lansarea examinării accelerate a pilulei contra Covid-19 a laboratorului american Merck, un remediu ușor de administrat, un instrument crucial în lupta contra pandemiei, complementar vaccinurilor.

Comitetul pentru medicamentele de uz uman (CHMP) al EMA a lansat un examen continuu al medicamentului antiviral oral molnupiravir (…) dezvoltat de Merck (…) pentru tratamentul Covid-19 la adulți”, ceea ce permite accelerarea procedurii, a declarat într-un comunicat un oficial european la Amsterdam.

Rezultatele preliminare ale studiilor de laborator și ale studiilor clinice ”sugerează că medicamentul poate reduce capacitatea lui SARS-CoV-2 (…) de a se multiplica în corp, împiedicând spitalizarea sau decesele la pacienții afectați de Covid-19, a precizat EMA. Dacă va fi aprobat, medicamentul numit molnupiravir ar reprezenta, de asemenea, un avans major, permițând reducerea substanțială a formelor grave de boală.

Antiviralele ca molnupiravir acționează în sensul diminuării capacității virusului de a se replica, frânând evoluția bolii. Administrat pacienților în primele zile după testul pozitiv, tratamentul reduce de două ori riscurile de spitalizare și de deces, potrivit unui studiu clinic al Merck. EMA va evalua conformitatea medicamentului cu normele europene în materie de eficacitate, securitate și calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...