Pilula anti-Covid de la Merck: Agenția Europeană a medicamentului a anunțat accelerarea procesului de evaluare

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat, luni, lansarea examinării accelerate a pilulei contra Covid-19 a laboratorului american Merck, un remediu ușor de administrat, un instrument crucial în lupta contra pandemiei, complementar vaccinurilor.

Comitetul pentru medicamentele de uz uman (CHMP) al EMA a lansat un examen continuu al medicamentului antiviral oral molnupiravir (…) dezvoltat de Merck (…) pentru tratamentul Covid-19 la adulți”, ceea ce permite accelerarea procedurii, a declarat într-un comunicat un oficial european la Amsterdam.

Rezultatele preliminare ale studiilor de laborator și ale studiilor clinice ”sugerează că medicamentul poate reduce capacitatea lui SARS-CoV-2 (…) de a se multiplica în corp, împiedicând spitalizarea sau decesele la pacienții afectați de Covid-19, a precizat EMA. Dacă va fi aprobat, medicamentul numit molnupiravir ar reprezenta, de asemenea, un avans major, permițând reducerea substanțială a formelor grave de boală.

Antiviralele ca molnupiravir acționează în sensul diminuării capacității virusului de a se replica, frânând evoluția bolii. Administrat pacienților în primele zile după testul pozitiv, tratamentul reduce de două ori riscurile de spitalizare și de deces, potrivit unui studiu clinic al Merck. EMA va evalua conformitatea medicamentului cu normele europene în materie de eficacitate, securitate și calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...