Pink Floyd a lansat un nou single după 28 de ani. Solist este un cântăreţ ucrainean

Pink Floyd lansează primul single al formaţiei după 28 de ani. Solist nu va fi David Gilmour, ci un cântăreţ ucrainean, a cărui voce a fost pusă pe muzica legendarei trupe, scrie Variety.

Tânărul a apărut într-o postare pe Instagram filmată în Piaţa Sofiyskaya din Kiev.

Muzica noului cântec a fost înregistrată pe 30 martie de membri formaţiei Gilmour şi Nick Mason, alături de basistul Guy Pratt şi Nitin Sawhney la clape. Roger Waters, care a părăsit gurpul la mijlocul anilor 1980, nu a participat.

 

Solistul este Andrii Horolski din trupa ucraineană BoomBox. Vocea sa a fost preluată dintr-un videoclip de pe Instagram pe care l-a postat acum cinci săptămâni, în care interpretează un cântec de protest din perioada Primului Război Mondial, „The Red Viburnum In The Meadow” care a revenit în atenţie în contextul invaziei ruse în Ucraina. Versul final al cântecului se traduce prin „Hei, hei, ridică-te şi bucură-te”.

Horolski se află acum într-un spital din Kiev cu o rană de şrapnel. „I-am cântat un pic din cântec la telefon şi mi-a dat binecuvântarea”, a spus Gilmour într-o declaraţie. „Amândoi sperăm să facem ceva împreună în persoană în viitor”.

Potrivit anunţului, „Hey Hey Rise Up” este „prima compoziţie originală nouă pe care au înregistrat-o împreună ca trupă de la „The Division Bell” din 1994”.

Formaţia s-a retras de la sfârşitul anilor ’90, deşi un album instrumental, „The Endless River”, a apărut în 2014.

Interesul lui Gilmour de a readuce trupa în atenţie este şi personal: are o noră ucraineană şi nepoţi.

Gilmour a spus că scopul noului single Pink Floyd este de a „strânge fonduri pentru organizaţii umanitare şi de a ridica moralul. „Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru Ucraina şi, în acest fel, să arătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greşit ca o superputere să invadeze ţara democratică independentă care a devenit Ucraina”.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Înarmarea dă peste cap deficitul! Ne vom împrumuta mai mult și...

Un deficit bugetar de 2,07% din PIB în primele 3 luni ale anului poate afecta economia în mai multe feluri, atât pozitiv cât și...
Sebastian Burduja, convins că sectorul energiei nucleare va renaște. România ar putea finaliza proiectul Cernavodă

Sebastian Burduja, convins că sectorul energiei nucleare va renaște. România ar...

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, este convins că sectorul nuclear este pe punctul de a renaște. Dacă în trecut oamenii erau sceptici cu privire la...