Plajă cu șezlong și umbrelă gratuite la Santa Marinella de lângă Roma

Dacă nu știți, încă, unde să plecați în vacanță, dacă n-ați făcut planuri sau ele, din cine știe ce motive, au picat, dacă cei cincizeci de bani pe care, cu atâta generozitate îi dă guvernul, nu prea vă sunt de folos, zic să luați în calcul un sejur la Santa Marinella de lângă Roma.

N-ați auzit de acest oraș? Aaa… Îl știți… I se spune „perla Tirenianei”. Și e unul care are 24 de kilometri de plajă la, se-nțelege, Marea Tireniană. E cunoscut și apreciat de turiștii din toată lumea care fac rezervări aici încă din ianuarie, a fost vizitat și în pandemie, iar acum, primăria a decis ca șezlongurile și umbrelele să fie gratuite.

E, cred, important. Căci, de regulă, șezlongul, mai ales pentru o familie de patru, cinci persoane, te seacă la buzunar. Există șase plaje echipate, unde rezidenții și turiștii pot să obțină de la salvamari șezlong și umbrelă fără să plătească.

Ca să poată să le ofere gratuit, administrația municipală a luat un împrumut de la autoritățile regiunii Lazio, în care se află, împrumut numit „Renovare plajă”, în valoare de 118 mii de euro. Desigur, nu doar pentru șezlonguri e împrumutul, ci și pentru aducerea pe plajă a multor camioane cu nisip fin, galben, numai bun de așezat pe el, amenajarea de parcări și refacerea de terase.

Iar din iulie, transportul cu trenul dinspre gările Santa Marinella și Santa Severa e gratuit. Administrația locală se așteaptă în vara asta la o afluență serioasă de turiști, undeva pe la 100.000 de persoane. Nu numai cu plaja și facilitățile pentru ea se poate lăuda Santa Marinella. Ci și cu săpăturile arheologice, cu mâncarea mediteraneeană, cu Rezervația Naturală Macchiatonda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...